Proiect sustinut de SINDICATUL NATIONAL AL POLITISTILOR LOCALI "SEMPER LEX"

Acum este Dum Mai 28, 2023 9:53 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: refuzul de legitimare
MesajScris: Vin Ian 30, 2015 2:35 pm 
Neconectat

Dap. Senzatia de jignire ramane. Sunt unul care injura pe forumuri...cu vise umede...fiind un vrednic seriff stelar...chiar penibil. Dar sunt baiat mare si trec peste aceste scapari de-a dreptul juvenile.
ps Mai bine te rezumai la "Ok. Sunt de acord." pe mogul si pe steaua lui nu ii apar, ca Steaua nu mai are sigla, nici palmares...

Sus

MesajScris: Vin Ian 30, 2015 6:31 pm 
Neconectat

ARP scrie:
minel... E o mica eroare in ceea ce arati tu acolo.
Gen nu se pupa.
Daca legiuitorul dorea sa aplici sanctiuni pentru refuz de legitimare in cazul conducatorilor auto, adica o forma speciala a refuzului de legitimare data de calitatea speciala a persoanei in cauza ( cea de conducator auto) acesta ar fi facut-o expres cum a spus de oprire, stationare etc... Insa legiuitorul a mentionat expres si limitativ atributiile politiei locale pe linie rutiera. Ceea ce facem noi cu sanctiunea pe lg 61/91 e un artificiu tehnic intrucat, teoretic vorbind, daca mergem strict pe litera legii si ne impartim pe structuri, politistul local de la op are strict atributii op, cel de rutiera strict de rutiera , si tot asa. Astfel in spiritul legii doar politistii de la op pot aplica sanctiuni pentru refuz de legitimare dupa cum reiese si din tectul legii 61 "
31) refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea ori la invitatia justificata a organelor de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu;" fie vorba intre noi, teoretic, refuzul de legitimare in fata unui jandarm nu se incadreaza in textul legii 61 intrucat jandarmeria face restabilire op dupa cum reiese din legea lor de organizare si functionare. Practica insa spune altceva.

Politistul local poate avea orice atributii,la ordine publica,rutiera,etc daca sunt trecute in fisa postului.Eu am dat o parere cu privire la refuz de legitimare si avem noroc ca este prevazuta sanctiunea in leg.61.Cat priveste refuzul de oprire la semnal m-am referit strict la cei cu camioane caci de ei este vb in O.G.care am specificat-o.

Sus

MesajScris: Vin Ian 30, 2015 6:35 pm 
Neconectat

mogul scrie:
art7. constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;
art. 20. g) sa legitimeze si sa stabileasca identitatea persoanelor care incalca dispozitiile legale ori sunt indicii ca acestea pregatesc sau au comis o fapta ilegala;

il poti sanctionala oug 195 pentru refuz legitimare . clasa a 3-a de sanctiuni pentru lipsa documente si 4 puncte penalizare pentru refuz - 108/1/c/2

Voi sanctionati pe O.U.G pt.lipsa documente si refuz de legitimare?Eu nu as avea curajul caci daca ajungi in instanta ai toate sansele sa pierzi.Eu asa o vad .Dar ar fi bine pt.noi sa ma insel.

Sus

MesajScris: Vin Mai 01, 2015 1:12 am 
Neconectat

Andrei scrie:
Chris ,am mai avut noi un dracusor pe forum...acum e' ingeras.
:

Stimabile, dracusor am fost in prima zi in care am luat contact cu lumea asta...si au trecut ceva ani de atunci. Intre timp te asigur ca nu mi-au crescut aripi, ba mai mult sunt dracul in persoana... Iti recomand sa nu-mi rostesti numele de trei ori, cel putin nu in oglinda si nu cand esti singur, intre timp:

Imagine

P.S. Si tu imi simti lipsa pro?
Si nu, nu sunt offtopic, tocmai m-am legitimat :D

Sus

MesajScris: Joi Mar 17, 2016 12:30 pm 
treaba cu comunicarea datelor nu mai tine peste tot -in instanta te intreaba daca ai competente de a solicita datele conducatorului auto -iar in lege nu exista asa ceva pe lista de atributii ..sau poate ma insel?? :geek:

...o alta intrebare ptr. cunoscatori (sincer eu nu am stiut pana ieri) pe o adeverinta de credit bancar completata de institutie(contabilitate) in dreptul rubricii PROFESIE au scris AGENT DE PAZA SI ORDINE ?? mentionez ca am curs CAMPINA. raspunsul doamnei a fost: nu exista in nomenclatorul de meserii profesia de politist local.?? :o e cineva care poate sa ma lamureasca?? nici dupa 6 ani nu e introdusa aceasta meserie in nomenclator?

Sus

MesajScris: Vin Mar 18, 2016 9:15 am 
Neconectat

Pai e logic să nu "țina". Persoana trebuie chemată la sediul organului de ordine publică. Nu a mers ce spui tu niciodată. Cine a practicat acest tip de " prosteală" , pt. că altfel nu o pot numi...culege ceea ce a semanat. Românului ii place calea usoară, îi plac artificiile iar cel mai grav este că în acest sistem lipsesc specialiștii de la nivelul de decizie întrucât nu au loc de habarniști.

Art. 2
(1) Politia Locala isi desfasoara activitatea:
a) in interesul comunitatii locale, exclusiv pe baza si in executarea legii, precum si a actelor autoritatii deliberative si ale celei executive ale administratiei publice locale;
b) in conformitate cu reglementarile specifice fiecarui domeniu de activitate, stabilite prin acte administrative ale autoritatilor administratiei publice centrale si locale.
(2) Politia locala comunica, de indata, organelor abilitate datele cu privire la aspectele de incalcare a legii, altele decat cele stabilite in competenta sa, de care a luat cunostinta cu ocazia indeplinirii misiunilor si activitatilor specifice.
(3) in exercitarea atributiilor ce ii revin, politia locala coopereaza cu unitatile, respectiv cu structurile teritoriale ale Politiei Romane, ale Jandarmeriei Romane, ale Politiei de Frontiera Romane si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, cu celelalte autoritati ale administratiei publice centrale si locale si colaboreaza cu organizatii neguvernamentale, precum si cu persoane fizice si juridice, in conditiile legii.
(4) Politia locala solicita interventia unitatilor/structurilor teritoriale competente ale Politiei Romane sau ale Jandarmeriei Romane pentru orice alte situatii ce excedeaza atributiilor ce ii revin, potrivit prezentei legi.
(5) Politia locala poate incheia cu alte autoritati si institutii publice protocoale de cooperare avand ca obiect detalierea modalitatilor prin care, in limitele competentelor legale ale fiecarei structuri, acestea isi ofera sprijin in indeplinirea activitatilor sau a misiunilor specifice.

La aliniatele 3 și 5 ai soluția legală (ori pe legea 61/91 îl chemi pe proprietar la sediul PL). Faci adresă Poliției Române sa îți identifice persoana care a condus autovehiculul la ora respectivă.

Sus

MesajScris: Vin Apr 15, 2016 3:04 pm 
Art. 1
(1) Politia locala se infiinteaza in scopul exercitarii atributiilor privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, in urmatoarele domenii:
a) ordinea si linistea publica, precum si paza bunurilor;
b) circulatia pe drumurile publice;
c) disciplina in constructii si afisajul stradal;
d) protectia mediului;
e) activitatea comerciala;
f) evidenta persoanelor;
g) Alte domenii stabilite prin lege.
(2) Politia locala isi desfasoara activitatea pe baza principiilor: legalitatii, increderii, previzibilitatii, proximitatii si proportionalitatii, deschiderii si transparentei, eficientei si eficacitatii, raspunderii si responsabilitatii, impartialitatii si nediscriminarii.
Ce spuneti de acest ART.

Sus

MesajScris: Lun Mai 23, 2016 1:59 pm 
Neconectat

Vizitator scrie:
Art. 1
(1) Politia locala se infiinteaza in scopul exercitarii atributiilor privind apararea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor, in urmatoarele domenii:
a) ordinea si linistea publica, precum si paza bunurilor;
b) circulatia pe drumurile publice;
c) disciplina in constructii si afisajul stradal;
d) protectia mediului;
e) activitatea comerciala;
f) evidenta persoanelor;
g) Alte domenii stabilite prin lege.
(2) Politia locala isi desfasoara activitatea pe baza principiilor: legalitatii, increderii, previzibilitatii, proximitatii si proportionalitatii, deschiderii si transparentei, eficientei si eficacitatii, raspunderii si responsabilitatii, impartialitatii si nediscriminarii.
Ce spuneti de acest ART.

Sa spunem ce ???

Subiect ridicat ultima oară de Anonymous Lun Mai 23, 2016 1:59 pm.

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC + 2 [ DST ]