ARP scrie:
minel... E o mica eroare in ceea ce arati tu acolo.
Gen nu se pupa.
Daca legiuitorul dorea sa aplici sanctiuni pentru refuz de legitimare in cazul conducatorilor auto, adica o forma speciala a refuzului de legitimare data de calitatea speciala a persoanei in cauza ( cea de conducator auto) acesta ar fi facut-o expres cum a spus de oprire, stationare etc... Insa legiuitorul a mentionat expres si limitativ atributiile politiei locale pe linie rutiera. Ceea ce facem noi cu sanctiunea pe lg 61/91 e un artificiu tehnic intrucat, teoretic vorbind, daca mergem strict pe litera legii si ne impartim pe structuri, politistul local de la op are strict atributii op, cel de rutiera strict de rutiera , si tot asa. Astfel in spiritul legii doar politistii de la op pot aplica sanctiuni pentru refuz de legitimare dupa cum reiese si din tectul legii 61 "
31) refuzul unei persoane de a da relatii pentru stabilirea identitatii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul politiei, la cererea ori la invitatia justificata a organelor de urmarire penala sau de mentinere a ordinii publice, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu;" fie vorba intre noi, teoretic, refuzul de legitimare in fata unui jandarm nu se incadreaza in textul legii 61 intrucat jandarmeria face restabilire op dupa cum reiese din legea lor de organizare si functionare. Practica insa spune altceva.
Politistul local poate avea orice atributii,la ordine publica,rutiera,etc daca sunt trecute in fisa postului.Eu am dat o parere cu privire la refuz de legitimare si avem noroc ca este prevazuta sanctiunea in leg.61.Cat priveste refuzul de oprire la semnal m-am referit strict la cei cu camioane caci de ei este vb in O.G.care am specificat-o.