Proiect sustinut de SINDICATUL NATIONAL AL POLITISTILOR LOCALI "SEMPER LEX"

Acum este Joi Dec 07, 2023 8:13 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
MesajScris: Joi Noi 27, 2014 10:41 pm 
Neconectat

pro legality...tu cred ca ai citit pe dos... Colegul spune ca e la dispecerat si vrea sa afle daca cei din conducere au obligatia sa il trimita la curs...sunt obligati numai in masura in care are in fisa postului atributii de OP sau Circulatie.
Nu sunt obligati sa o faca ba chiar ar fi ilegal sa o faca in cazul in care nu are atributii nici de OP nici de Circulatie.
Tu dai ca solutie un artificiu legislativ care tine de dorinta conducerii (care nu exista in cazul de fata, se pare...altfel nu vad rostul intrebarii sale). Ce inseamna "departament"? Nu oare confunzi cu termenul de "compartiment"? Cine oare te muta definitiv dintr-un compartiment in altul fara sa faca un abuz (fara acceptul tau)...functia pe care o ocupi e un ansamblu de responsabilitati si atributii si interdictii (asta e definitia "functiei publice")...acestea nu se schimba ca i s-a pus pata lu sefu. Acestea se schimba doar cu reorganizarea politiei locale sau la o modificare legislativa. La promovarea in grad/clasa(in cazul promovarii se completeaza fisa postului) cu toate ca cel ce iti intocmeste fisa postului iti schimba uneori complet atributiile (gen te prinde la inghesuiala) tu fiind obligat sa o semnezi ori savarsesti o abatere disciplinate. Pt toate aceste abuzuri exista instanta contencios, asta daca ai verticalitate si nu accepti pumnu-n gat.
Am o rugaminte...hai sa intram pe forum sa informam...nu sa dezinformam.

Sus

MesajScris: Vin Noi 28, 2014 10:59 am 
Neconectat
Site Admin

OK, important este ca ai inteles solutia, asta am si intentionat, acum cu fineturile sensurilor cuvintelor "departament-compatiment"...am ras cu pofta, mi-ai facut dimineata vesela. Daca tii neaparat sa denumim corect atunci stimate amic cu acronimele ARP retine ca acel"COMPARTIMENT" al tau insemna in prim sens " Despărțitură într-un vagon de cale ferată", nu intentionaez sa-mi fac colegii CFR-isti. Totusi daca tii insistent la aceste amanunte retine ca denumirea corecta este Serviciul O.P. / Serviciul Rutier comprendre ?
Deci daca tu consideri un abuz faptul ca un sef doreste sa te mute in domeniul Serviciul OP cu scopul de a te profesionaliza, iar dupa, te retarage la dispecerat... In situatia data tu esti dispus sa-l actionezi in instanta ...no comment...sincer ma declar depasit de situatia data !

Sus

MesajScris: Vin Noi 28, 2014 10:10 pm 
Neconectat

Vrei sa zici structura op/rutier. Pt ca poate fi directie/serviciu/birou/compartiment. Iar cu gluma cu vagonu...tin sa te anunt ca termenul de compariment are o sfera larga folosire...
COMPARTIMÉNT s.n. 1. Parte dintr-un spațiu împărțit în mai multe subunități, separată cu pereți despărțitori etc.; despărțitură. ♦ Diviziune obținută prin împărțirea unei suprafețe plane. 2. Sferă, sector, domeniu (de activitate). [Pl. -te. / cf. fr. compartiment, it. compartimento].
Sursa: DN (1986)

Sus

MesajScris: Dum Noi 30, 2014 1:06 pm 
Neconectat
Site Admin

Concret nu s-a tinut cont de asa ceva, in seriile de cursanti au fost si vor fi dispeceri, nu exista nicio conditie impusa in scolile de agenti de politie fata de aceasta categorie de politisti locali, vad corecta aceasta ignoranta, consider ca dispecerii politisti locali functionari publici trebuie sa treaca prin stagiul de pregatire ca sa poata lua decizii intr-o situatie speciala intr-un dipecerat. In legea 155/2010 ce a venit ca o indreptare a ciudatei legi 371/2004 a politiei comunitare exista aceasta aberatie, nu este singura, exemplul cu dreptul de arma doar la politistii de OP si cei de la paza obiective, pe cand rutieristii... asa ceva se poate incadra la categoria aberatie. Eu unul am spus-o de la inceput ca introducerea sectiunii paza obiective pe L333 in L155/2010 este o aiureala. Politisti fara nicio pregatire care sa pazeasca obiectivele locale, atata timp cat piata este plina de concurenta firmelor private in domeniu care au un pret mult sub cat cheltuie primaria cu un paznic politist local pe care il echipeaza, bugeteaza, formeaza structura de conducere si control a activitatii si multe altele. O mare tampenie este si dreptul limitat de a opri autovehicule, cu toate ca ai atributii in domeniul Circulatia Rutiera si tot odata sa depistezi infractiuni nu poti face o oprire in situatia cand ai indicii temeinice ca acel conducator a comis o infractiune. Aici se putea stabili o procedura stricta pentru a nu se face abuzuri. Face semnal de oprire in situatiile a,b,c, incheind o fisa de incident ce cuprinde motivatia...semnata de conducatorul auto. Si acum exista procedura prin care la oprire si controlul autovehiculului exista obligatia sa intocmesti un p-v semnat de un martor, dar nu se respecta.

Ca fapt concret eu mi-as asuma oprobriu celor de la paza si as propune o modificare in legislatie prin care sa se desfiinteze paza obiectivelor in cadrul politiei locale, iar ca si contrapondere marirea normativei de politisti locali functionari publici de la 1/1000 locuitori la 2/1000 locuitori.
ps Daca cei de la paza au calitati sa participe la concurs si sa promoveze, din randul lor sa depuna primii dosarele iar dupa sa se completeze din afara...

Sus

MesajScris: Mar Feb 24, 2015 5:23 am 
Neconectat

Problema asta cu paza...si eu as dori desfintarea acesteia intrucat ne pastreaza eticheta de gardieni publici... Insa obiectivele publice ori de interes public se asigura de catre stat (jandarmi, sri, spp, politie locala). Problema e ca la noi legea nu se aplica, astfel cei ce ne conduc au cedat dreptul de constrangere al statului unur societati private de paza care ar fi trebuit sa pazeasca numai proprietatea privata. E aberant sa avem firme private de paza care sa asigure primarii, scoli, spitale, parcuri etc...

Sus

MesajScris: Vin Oct 02, 2020 7:10 am 
Neconectat

Cursuri foarte bune

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2 [ DST ]