Concret nu s-a tinut cont de asa ceva, in seriile de cursanti au fost si vor fi dispeceri, nu exista nicio conditie impusa in scolile de agenti de politie fata de aceasta categorie de politisti locali, vad corecta aceasta ignoranta, consider ca dispecerii politisti locali functionari publici trebuie sa treaca prin stagiul de pregatire ca sa poata lua decizii intr-o situatie speciala intr-un dipecerat. In legea 155/2010 ce a venit ca o indreptare a ciudatei legi 371/2004 a politiei comunitare exista aceasta aberatie, nu este singura, exemplul cu dreptul de arma doar la politistii de OP si cei de la paza obiective, pe cand rutieristii... asa ceva se poate incadra la categoria aberatie. Eu unul am spus-o de la inceput ca introducerea sectiunii paza obiective pe L333 in L155/2010 este o aiureala. Politisti fara nicio pregatire care sa pazeasca obiectivele locale, atata timp cat piata este plina de concurenta firmelor private in domeniu care au un pret mult sub cat cheltuie primaria cu un paznic politist local pe care il echipeaza, bugeteaza, formeaza structura de conducere si control a activitatii si multe altele. O mare tampenie este si dreptul limitat de a opri autovehicule, cu toate ca ai atributii in domeniul Circulatia Rutiera si tot odata sa depistezi infractiuni nu poti face o oprire in situatia cand ai indicii temeinice ca acel conducator a comis o infractiune. Aici se putea stabili o procedura stricta pentru a nu se face abuzuri. Face semnal de oprire in situatiile a,b,c, incheind o fisa de incident ce cuprinde motivatia...semnata de conducatorul auto. Si acum exista procedura prin care la oprire si controlul autovehiculului exista obligatia sa intocmesti un p-v semnat de un martor, dar nu se respecta.
Ca fapt concret eu mi-as asuma oprobriu celor de la paza si as propune o modificare in legislatie prin care sa se desfiinteze paza obiectivelor in cadrul politiei locale, iar ca si contrapondere marirea normativei de politisti locali functionari publici de la 1/1000 locuitori la 2/1000 locuitori. ps Daca cei de la paza au calitati sa participe la concurs si sa promoveze, din randul lor sa depuna primii dosarele iar dupa sa se completeze din afara...
_________________ “Sa nu te temi niciodata de umbre. Ele nu inseamna altceva decat ca prin apropiere straluceste o lumina.” Ruth E. Renkel
|