Proiect sustinut de SINDICATUL NATIONAL AL POLITISTILOR LOCALI "SEMPER LEX"

Acum este Lun Sep 25, 2023 8:24 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: ridicari auto
MesajScris: Mar Mar 10, 2015 4:31 pm 
Neconectat

Salut.am si eu o dilema...la art 7 din legea noastra spune clar ca politistul local poate dispune ridicarea autoturismelor stationate neregulamentar.in schimb in OUG 195 scrie ca politistul rutier poate dispune ridicarea autoturismelor stationate neregulamentar pe partea carosabila.eu din asta inteleg ca noi avem mai multa putere pe partea asta...ca putem ridica si de pe carosabil si de pe trotuar,spatii verzi,parcari de resedinta!acum din cate am auzit mai multi cetateni care au stationat neregulamentar si s-a dispus ridicarea auto de catre politistii locali au facut o plangere la avocatul poporului pe tema ca este ilegal ca nu suntem in OUG 195..

Sus

Subiectul mesajului: Re: ridicari auto
MesajScris: Mar Mar 10, 2015 9:12 pm 
Neconectat

Ce pot sa iti spun eu pe aceasta tema este ca s-a castigat in instanta pentru faptul ca nu aparem in OUG 195/2002 (stiu, noi avem lege, dar unii magistrati tin cont de OUG), iar de prin 2011 noi nu mai ridicam auto. Din cauza asta trebuie luptat sa aparem in OUG 195/2002.
@Andy, voi ridicati auto parcate pe spatiul verde ? Fiindca asta inteleg din postarea ta... ?!
Si fiindca tot vorbim de spatiu verde, sa va spun o speta din ianuarie, cu un auto parcat, chipurile, pe spatiul verde, data de dispeceratul video (nu stiu cum este la voi, dar la noi dispecerii sunt indivizi cu probleme, majoritatea neavand o zi de activitate in strada). Da, stiu cum suna, dar asta-i realitatea. Bun, merg eu la sesizare si vad un auto parcat intr-o baltoaca de noroi. Ma uit in toate directiile, numai noroi vad.
Sun la dispecerat : "Bai, sunteti cu capul?"
Raspunsul lor : "La noi figureaza spatiu verde..."
Eu : "Frate, ati inebunit ? E o zona plina de noroi, nici pic de iarba?!"
Raspunsul dispeceratului : "Fa-i adresa pe legea 24/2007!"
Eu (prin telefon) : "Sa-mi bag......, nu fac nimic, e doar noroi acolo!"
Dispeceratul : "Daca nu faci adresa, iti facem noi referat!"
Evident ca nu am intocmit nici o adresa, iar pentru asta voi ajunge in fata comisiei de disciplina.

Sus

MesajScris: Mar Mar 10, 2015 10:04 pm 
Neconectat

Zici bine ca in instanta se pierde pe tema ca nu suntem in codul rutier...dar din cate stiu eu legea 155 este lege speciala care vine in completarea oug-ului...

Sus

MesajScris: Mie Mar 11, 2015 12:31 am 
Neconectat

Problema mare este ca nu exista instante specializate in contraventional. Gasim multe solutii care nu au nicio treaba cu justitia. Iar realitatea este ca 99℅ procesele verbale de contraventie contestate sunt solutionate in fond de judecatori de judecatorie( judecatori fara experienta). Ar trebui ca procurorul general sa faca un RIL in acest sens la ICCJ (sa nu mai existe solutii eronate).

Sus

MesajScris: Vin Mai 01, 2015 1:20 am 
nu știu cum e pe la voi dar la mine, alta-i situația...noi nu prea pierdem in instanta...consider ca cel care ne reprezinta face foarte multe

Sus

MesajScris: Vin Mai 01, 2015 11:07 am 
Neconectat

Pai se pierde in instanta fiindca legislatia specifica nu a suferit suficiente modificari incat sa aparem si noi ca institutie, iar deciziile tin de cum vrea Don magistrat sa solutioneze plangerea. Nu are nicio relevanta ca la tine, stimabile @eu-l, nu pierdeti, nu stiu care-i situatia la voi in ce priveste numarul de sanctiuni aplicate, ce pot sa spun este ca la mine, intr-un sector din Bucuresti se dau anual cateva mii (8000 si ceva total) de amenzi, ceea ce implica un volum destul de mare pentru cei de la serviciul juridic. Gandeste-te ca la 10 % sanctiuni contestate, serviciul juridic trebuie sa reprezinte institutia la vreo 800 de plangeri pe an, adica 2-3 plangeri pe zi in instanta. Ceea ce implica destul de multa munca. Iar contestatiile sunt in numar mai mare de 10 %.

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]