Proiect sustinut de SINDICATUL NATIONAL AL POLITISTILOR LOCALI "SEMPER LEX"

Acum este Dum Mai 28, 2023 9:45 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: DESCENTRALIZAREA SERVICIILOR
MesajScris: Lun Iun 24, 2013 11:10 am 
Neconectat
Site Admin

ImagineImagine
Ministrul Administratiei Liviu Dragnea

Studii :
In 2004 a absolvit Colegiul de Aparare la Universitatea Nationala de Aparare
In 2003 a absolvit Facultatatea de Management si Administratie Publica din cadrul Universitatii Ecologice Bucuresti
In 2001 a absolvit un curs postuniversitar de Managementul administratiei publice locale in cadrul ASE Bucuresti
In 1997 a urmat un curs de specializare la Scoala de Inalte Studii Administrative din Roma
In 1987 a absolvit Facultatea de Transporturi – sectia autovehicule rutiere a Institutului Politehnic Bucuresti.

Liviu Dragnea:
”Suntem obişnuiţi ca toată dezvoltarea să fie gândită mereu de la centru. Oricât ar fi de bun, niciun ministru nu poate gândi bine, unitar, de la Bucureşti pentru toată ţara, nu poate cunoaşte specificul din fiecare localitate. Birocraţia are ca izvor principal centralizarea. În momentul în care descentralizăm, reuşim să facem un concept despre care s-a vorbit ca de o himeră – GHIŞEUL UNIC.”, a adăugat ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, vorbind despre unul dintre avantajele procesului – reducerea distanţelor administrative.”

Regionalizarea nu se poate realiza fără descentralizare, însă nu vor exista guverne regionale

“În ceea ce-i priveşte pe primari, răspunsul dat de vicepremier este descentralizarea. Am şi eu acelaşi punct de vedere. Primarul are, între competenţe, asigurarea ordinii în localitate, în schimb nu are nicio pârghie. Toţi aveţi obligaţia să asiguraţi ordinea, în schimb nu aveţi niciun fel de relaţie cu poliţia de acolo, nu vorbim de cercetări penale, nu vorbim de zona judiciară, ci de ordine publică şi circulaţie. Şi este o întrebare pe care o lansez în primul rând colegilor de la Ministerul de Interne, la care să se gândească serios a mai spus Liviu Dragnea.”

23 Mai 2013 agerpres

Sus

Subiectul mesajului: Re: DESCENTRALIZAREA SERVICIILOR
MesajScris: Dum Iun 30, 2013 10:38 pm 
Neconectat
Site Admin

Imagine

Liviu Dragnea: Există mult prea multă putere la nivel central. Este un sistem rigid, comunist, de sorginte sovietică

Vicepremierul României, Liviu Dragnea, a declarat, în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire", la Antena 3, că puterea trebuie împărţită în ţară şi că, în acest moment, Capitala este focarul de putere, de unde se desfăşoară toate activităţile.

"Există o luptă a tuturor cetăţenilor, inclusiv a Bucureştiului, care vrea să fie o putere centrală, care vrea să decidă soarta fiecărui om. S-a strâns mult prea multă putere la nivel central, mult prea multă decizie este depărtată de cetăţeni, resursele financiare la fel şi am ajuns în situaţia în care zone întregi se depopulează. Este un sistem comunist şi nu mă refer la judeţ, mă refer la sistemul administrativ. Este un sistem de sorginte sovietică, rigid, care a avut ca ţintă şi mai are şi acum, ca cetăţenii să fie inferiori sistemului şi sistemul să poată stăpâni cetăţenii".

Dragnea a explicat că judeţele nu vor pierde din putere, ba chiar vor lua mai multe atribuţii, de la centru.

"Judeţele nu vor pierde din putere, regiunile vor lua putere şi atribuţii de la centru. Acum, ministerele intenţioneatză să îşi reorganizeze structurule la nivel regional. Inclusiv sistemul de la Bucureşti simte nevoia să se repartizeze. De fapt, cetăţenii sunt cei care susţin sistemul şi li se întoarce un sistem rigid. Simplificarea sistemului şi o dezvoltare echilibrată şi durabilă şi un un sistem administrativ eficient", a arătat Dragnea.

N.F. Ca punct final vicepremierul a fost intrebat ce servicii se vor descentaliza, acesta raspunzand ca mai bine spune ce servicii nu se descentralizeaza, printre care a enumerat si Jandarmeria, Politia, exceptie O.P. si Serviciul Rutier. Vicepremierul a facut mentiunea ca el si primul ministru insista ca aceste structuri sa fie sub tutela Primariei in orase si municipii.
http://www.antena3.ro/politica/liviu-dr ... 19633.html

Sus

MesajScris: Joi Iul 04, 2013 11:28 am 
Neconectat

Romania are nevoie de servicii publice moderne, este imperios necesar ca serviciile din Romania sa fie descentralizate.

Sus

MesajScris: Dum Iul 07, 2013 8:23 am 
Neconectat

Pentru un stat democratic si modern, asa se cuvine sa se intample! Nu stiu cum sta treaba si ce interese au acesti politicieni, da' de data aceasta chiar mi-a placut gandirea vicepremierului, constituita spre modernizarea acestui sistem legislativ central, greoi si foarte bine descris prin cuvantul "rigid"!!

Sus

MesajScris: Dum Iul 07, 2013 3:23 pm 
Neconectat

multi nu inteleg ca asa trebuie sa fie si la noi in tara...am intrat in UE,"jucam dupa cum canta ei... :x

Sus

MesajScris: Mie Noi 20, 2013 4:30 pm 
Neconectat

Imagine
Dragnea: Descentralizarea în conţinut nu-mi crează foarte multă mulţumire, discuţia va continua

Dragnea a fost întrebat dacă este mulţumit de forma proiectului de lege privind descentralizarea în forma pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea."Forma mă mulţumeşte, conţinutul nu-mi creează foarte multă mulţumire, dar sunt un om realist şi cel mai important lucru este că s-a făcut această breşă în structura asta foarte puternică de la nivelul Bucureştiului pe care o susţin foarte mulţi oameni din eşalonul doi-trei din administraţia centrală", a declarat Dragnea.

El a mai afirmat că "descentralizarea" este un proces continuu şi speră că anul viitor sau peste doi ani vor fi descentralizate şi alte instituţii.

"Discuţia despre domeniile care nu s-au descentralizat va continua. Că decizia va fi luată anul viitor sau peste doi ani de zile, când sperăm să înfiinţăm regiuni administrative, este o cu totul altă discuţie. Eu nu voi înceta niciodată să susţin acest punct de vedere, despre poliţie. Poliţiştii care ar fi fost transferaţi sub autoritatea primarilor de oraşe şi municipii nu ar fi avut nimic de suferit, ba dimpotrivă. Ar fi păstrat toate drepturile, în plus ar fi putut să primească beneficii în plus de la primării", a declarat Dragnea.

El a menţionat că poliţia locală există în cazul municipiilor care îşi permit, iar cele care nu pot susţine acest lucru nu au servicii de poliţie locală.

Vicepremierul a afirmat că amendamentele acceptate de Guvern privesc anexele la proiectul descentralizării unde au fost modificate repere de înregistrare ale imobilelor transferate, în urma discuţiilor cu aleşii locali.
Gandul.ro

Sus

MesajScris: Dum Oct 05, 2014 4:23 pm 
“În interiorul localităţilor urbane aplicarea măsurilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice, precum şi a altor interese legitime ale comunităţii se realizează de către autorităţile administraţiei publice locale prin servicii de ordine publică organizate în subordinea acestora”, prevedea proiectul iniţial privind descentralizarea.
Cheltuielile privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de ordine publică, aflate în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, se asigură din bugetele locale, cu avizul Inspectoratelor de poliţie judeţene, în condiţiile legii, se mai propunea în proiectul descentralizării.
De asemenea, bunurile mobile şi imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Inspectoratelor judeţene de Poliţie, folosite de compartimentele/serviciile de ordine publică, reorganizate ca Servicii de ordine publică trec în domeniul public al unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază funcţionează şi în administrarea consiliilor locale, cu păstrarea destinaţiei, conform prevederilor legale.
Directorii executivi ai acestor servicii de ordine publică vor fi numiţi de primar, cu avizul Inspectoratelor de poliţie judeţene, în condiţiile legii.
“Suplimentarea numărului de personal din cadrul Serviciului rutier şi Serviciul de ordine publică din cadrul poliţiei locale se poate realiza prin transfer de la Ministerul Afacerilor Interne sau prin repartizarea de la instituţiile de învăţământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne’’
document realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Sus

MesajScris: Dum Oct 05, 2014 11:40 pm 
Neconectat

sa vedem daca se pune in practica....ca cei din MAI nu prea sunt de acord!!!

Sus

MesajScris: Sâm Iul 18, 2020 3:44 am 
Neconectat

Sper că va fi implementat

Sus

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]