|
Site Admin |
 |
|
Punct si de la capat, cuvant inainte… Initierea acestui proiect vine din necesitatea de a crea un loc unde oricine poate fi informat corect in legatura cu aceasta institutie si conceptul de Politie Locala.Exista si o a doua latura importanta, in timp ce functionarii din majoritatea institutiilor de stat au salariul si alte drepturi in mod unitar, functionarii din cadrul Politiei locale au cel mai ciudat mod de acordare al salariilor si drepturilor…nu ca nu ar exista o legislatie clara si la locul ei.Administratia se confrunta cu functionari din directiile Juridic si Economic ce nu doresc sa aplice legislatia in domeniu privind drepturile politistilor locali, in unele cazuri se dovedeste a fi incompetenta, acestia amestecand statutul functionarului public din Admninistratie cu statutul politistului local si legea speciala de functionare a acestora, ignorand legea speciala organica 155/2010 si HGR1332, prin care statul a reglementat toate aspectele privind drepturile politistilor locali. Din acest motiv majoritatea drepturilor politistilor locali au fost castigate prin intermediul sindicatului, prin procese deschise in toata tara, majoritatea politististilor locali inteleg acest mecanism democratic numit Sindicat si avantajele de a fi protejat juridic.O alta latura este expunerea, prin natura serviciului, la fel si fel de denunturi calomnioase, acuzatii neintemeiate ce chiar daca nu duc la un rezultat creeaza un con de umbra asupra lucratorului, acesta nu are resurse sa se apere in fata a astfel de reclamatii si pot fi tarati in fel si fel de procese, aici vad un rol important in sindicat, cred ca sindicatul trebuie sa actioneze ferm in fata abuzurilor create de sefi si infractori cu bani ce creeaza procese pentru a-i sicana pe politisti.Pentru ca niciodata nu stii ce-ti rezerva viitorul, poti asimila ca esti o potentiala victima fara un sprijin juridic profesionist. Aici vorbesc in nume propriu, m-am luptat cu sistemul pe cont propriu si chiar daca am castigat procesul nu m-as mai incumenta la inca unul…costuri, timp pierdut, folosirea din partea lor a fel si fel de tertipuri pentru ca eu neavand o aparare profesionista, din necunoastere lasam loc in materiale si-mi blocau demersurile s.a.m.d. Din acesta patanie am gasit ca oricat de pregatit esti nu reusesti fara o sustinerea unei forte in materie. Nu doresc sa evit nici un subiect, chiar daca in unele locuri in incercarea de a arata adevarul despre aceasta institutie am fost fermi, am reusit sa demonstram ca suntem oameni educati, instruiti profesional si suntem o categorie de functionari ce merita atentie si respect, acum este timpul sa trecem la un alt nivel. Acest sindicat ce ne-a asigurat suportul logistic a demonstrat ca se ocupa exclusiv de politistii locali: imbunatatirea conditiilor de munca, apararea in instanta in cazul abuzurilor, interventia in cazul neacordarii de drepturi, imbunatatirea legislatiei prin colaborare directa cu institutiile centrale, astea sunt lucruri concrete si se pot studia pe pagina oficiala http://semperlex.ro/ Dorim sa avem un loc unde sa purtam discutii profesionale si unde se pot discuta ,,erorile” sistemului, problemele directe ale politistului local din strada, posibilitatile prin care se poate imbunatati activitatea si drepturile acestor functionari publici ai statului.Scopul final este ca de la nivelul de discutii Semper Lex sa poata face ceva concret pentru lucratori si prin reprezentarea in comisii si adunari de specialitate sa imbunatateasca legislatia ce reglementeaza acest concept de Politie Locala, drepturile politistului local. O sa continuam pe aceeasi linie, respectiv discutii profesionale, probleme privind abuzul impotriva politistilor locali, drepturi, informare legislativa in domeniu intr-un cadru fara derapaje, obscenitati, limbaj trivial, indecent.Deoarece pastram accesul liber o sa fim foate drastici cu cei ce incearca sa deturneze scopul site-ului.
_________________ “Sa nu te temi niciodata de umbre. Ele nu inseamna altceva decat ca prin apropiere straluceste o lumina.” Ruth E. Renkel
|
|